Kuinka järjestää täydelliset illallisjuhlat?

Kukapa meistä ei nauttisi hauskasta illanvietosta ystävien kesken, varsinkin jos siihen vielä liitetään maittava illallinen, upea kattaus ja mukavaa ohjelmaa? Mutta kuinka järjestät mieliinpainuvat illallisjuhlat?Illallisjuhlat järjestetään nimensä mukaisesti illalla, ja yleensä tilaisuus saa olla melko juhlavakin. Eikä pahaksi laiteta ollenkaan vaikkapa pientä juhlapuhetta tai musiikkiesitystä – tai molempia. Millaiset juhlat sitten päätätkään järjestää, varaa hyvin aikaa suunnitteluun ja toteutukseen, ja kirjoita muistiinpanoja ja listoja jo suunnitteluvaiheessa. Näin mitään tuiki tärkeää ei jää unohduksiin ja voit itsekin juhlia rentoutuneena, kun tiedät kaiken olevan hoidettuna kuten pitikin.

Kutsut

Mieti kutsuvieraslistasi hyvissä ajoin. Ketä haluat kutsua paikalle, onko kutsu avec, haluatko mukaan lapsia vai onko illalliset pelkästään aikuisille?Minne aiot kutsua ihmiset? Onko järkevämpää vuokrata erillinen juhlapaikka vai järjestätkö juhlat kotonasi? Saatko istuinpaikat kaikille, mitä jos sade yllättää, mahtuvatko kaikki pöydän ääreen? Mieti myös jo kutsuja kirjoittaessasi sitä, kuinka viralliset juhlistasi haluat ja tee tämä selväksi kutsuissa. Kolme-neljä viikkoa on sopiva aika lähettää kutsut ennen hieman virallisempia illallisjuhlia.Muista myös kertoa kutsussa, milloin ja miten toivot saavasi kutsuun vastauksen. Näin tiedät, kuinka monta juhlijaa paikalle oikeasti saapuu ja osaat varautua niin paikkojen kuin ruuankin suhteen. Pyydä myös kutsuttuja samalla ilmoittamaan mahdollisista allergioistaan tai erikoisruokavalioistaan.

Juhlien teema

Oletko järjestämässä iltajuhlaa, jossa on iltapuku pakollinen? Haluatko juhlavieraiden pukeutuvan tiettyihin sävyihin? Aiotko koristella juhlatilan tietyn teeman tai värisävyn mukaan? Jo pienilläkin jutuilla saat muokattua juhlien teemaa helposti, lähde liikkeelle esimerkiksi yhdestä väristä, jonka ympärille ryhdyt iltaa, tiloja, tarjottavia ja kutsuja rakentamaan.Muista, että pienet asiat ratkaisevat. Esimerkiksi kauniit paikkakortit tuovat illallisjuhliisi uudenlaista arvokkuutta, samoin se, että koristelussa ja väreissä näkyy yhdenmukaisuus ja se, että niiden eteen on nähty vaivaa. Haluat varmasti vieraidesi tuntevan, että olet heitä odottanut ja halunnut hieman nähdä vaivaakin juhlien ja vieraiden viihtymisen eteen.Kaiken kiireen, suunnittelun ja vaivannäön keskellä kannattaa yksi asia pitää mielessä: hauskanpito, lämmin tunnelma ja aito välittäminen sekä aito läsnäolo ovat ne parhaat tunnelmanluojat ja ne korvaavat kaikki mahdolliset muut puutteet. Hymyile, nauti ja tunnelmoi niin vieraasikin tekevät varmasti samoin!