Tärkeä terveytemme – pidä huolta itsestäsi parhaalla mahdollisella tavalla

Omasta turvallisuudesta ja terveydestä huolehtiminen on yksi elämän tärkeimmistä peruspilareista. Hyvää terveyttä voi ylläpitää noudattamalla terveellisiä elämäntapoja.

Kunnollinen, monipuolinen ravinto sekä säännöllinen liikunta yhdistettynä hyviin yöuniin ovat kolme kokonaisuutta, joilla on erittäin suuri vaikutus yksilön hyvinvointiin.

Tasapainoinen ruokavalio kulkee käsi kädessä myös terveen kehon kanssa. Esimerkiksi pizza, hampurilaiset, rasvassa paistetut ruoat, makeiset ja muut herkut ovat monien suosikkiruokia. Nämä ovat kuitenkin terveyden kannalta tikittävä aikapommi ja aiheuttavat muun muassa korkeaa verenpainetta. Omaa verenpainetta onkin hyvä seurata, ja sen voi tehdä kätevästi kotoa käsin verenpainemittarilla. Ensiaputarvike.fi tarjoaa verenpainemittarit, jotka täyttävät terveydenhuollon ammattilaisten asettamat vaatimukset.

Mistä terveellinen ruokavalio koostuu?

Ihmisen elimistö tarvitsee riittävästi suojaravintoaineita ja sopivasti energiaa pysyäkseen toimintakykyisenä ja terveenä. Kasvikset ja hedelmät ovat tärkeä kuitujen, vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Niitä olisi hyvä sisällyttää jokapäiväiseen ruokavalioon. Täysjyväviljasta, juureksista, marjoista saa laadukkaita, kuitupitoisia hiilihydraatteja, kun taas puhdistettua viljaa ja lisättyä sokeria tulisi välttää.

Pehmeät rasvat ovat ihmiselle hyväksi. Näitä saa esimerkiksi kasviöljyistä, kasviöljypohjaisista levitteistä, pähkinöistä sekä siemenistä. Myös kala on hyvä rasvojen lähde. Se sisältää rasvojen lisäksi hyvälaatuisia proteiineja sekä muun muassa D-vitamiinia. Nämä tekevätkin siitä erittäin terveellisen ravintoainepakkauksen.

Terveellisestä ruokavaliosta ja ruokailurytmistä on helpompi pitää kiinni silloin, kun nälkä ei pääse kasvamaan missään vaiheessa liian kovaksi. Tästä syystä päivän aikana olisi suotavaa syödä aina 3-4 tunnin välein.