Suojaa iPhonesi kestävällä suojakotelolla

iPhone on tehokas ja katseenkestävä puhelin, mutta se ei valitettavasti ole immuuni onnettomuuksille. Älypuhelinten yleisimmät viat ovat nimittäin näytön rikkoontuminen ja kastuminen. Molempien riskiä voit onneksi vähentää suojaamalla puhelimesi tehokkaalla suojakotelolla.

Suojakotelot erilaisiin tarpeisiin

Me ihmiset olemme erilaisia ja näin ollen myöskin tarpeemme iPhonen suojaukselle ovat erilaisia. Veneellä viihtyvä arvostaa vedenkestävää suojapussia, kun taas enemmän kaupungilla viihtyvälle riittänee pehmeä ja laadukas, nahkainen suojakotelo. Lapsen käytössä kaulapussi voi olla näppärä, ettei puhelin pääse putoamaan taskusta.

Suojakotelon hankinnassa kannattaa pohtia myös, onko tarkoituksena ainoastaan puhelimen suojaaminen, vai onko tarvetta säilöä suojakotelossa myös vaikkapa pankkikortteja tai käteistä rahaa. Esimerkiksi ravintolassa ei välttämättä tarvitse erillistä käsilaukkua, mikäli valitsee lompakkomallisen suojakotelon. Mikä ikinä tarpeesi onkaan, löydät oikeanlaisen suojakotelon vain klikkauksen päässä.

Pelkkä suojalasi ei yleensä riitä

Joskus ihmiset pyrkivät säästämään ja hankkivat puhelinta suojaamaan pelkästään karkaistusta lasista valmistetun suojalasin tai nestemäisen nanopinnoitteen. Nämä vaihtoehdot eivät kuitenkaan suojaa puhelinta kokonaisvaltaisesti, sillä puhelimen herkkä pinta on edelleen altis iskuille, vaikka näyttö pysyisikin tilanteessa ehjänä.

Mikäli vahinko sattuu, korjaaminen on kallista. Myöskään kotivakuutus ei usein auta, sillä omavastuu on suurempi kuin näytön vaihtamisen hinta. Näyttöä ei yleensä ole järkevää vaihtaa itse, sillä vaihtaminen edellyttää lähes aina puhelimen purkamista osiin. Helpointa on siis toimia ennakoivasti ja investoida edulliseen ja omaan tarpeeseen sopivaan suojakoteloon. Se on kuin vakuutus puhelimellesi.